• Ron Middelkoop uit Lelystad

    18 augustus 2008

    ik zoek Ron Middelkoop uit Lelystad, hij heeft op een van mijn blogs gereageerd maar ik kan hem niet beantwoorden zonder zijn telefoonnummer of e-mailadres. als hij reageert via het envelopje op elke pagina van mijn site (behalve op deze pagina) zal zijn boodschap vanzelf in mijn mailbox komen en kan ik contact met hem opnemen.

    Lees meer >> | 3058 keer bekeken

  • sterren op het doek - finale

    15 juli 2008

    daar ben ik weer

    afgelopen donderdag 10 juli was dan (eindelijk) de uitzending van 'mijn' programma. omdat ik zelf mee gedaan heb wist ik natuurlijk al wat en hoe er gefilmd was, maar toch was het spannend om te zien wat de mensen van het programma ervan gemaakt hadden.

    t viel mee :), alles mooi in beeld gebracht, de spanning mooi opgebouwd en met het muziekje eronder leek het allemaal heel dramatisch maar het was vooral erg leuk.

    Lees meer >> | 3195 keer bekeken

  • even om hanneke heenkijken

    29 juni 2008

    daar komen de russen......na een minuut of 4 door het voetbalgeleuter heenbijten verschijnt ie breeduit in beeld:

    ik weet niet hoe lang deze link blijft werken, maar hier alvast een klein voorproefje van de uitzending van 10 juli as. 21.20 uur nederland 2.

    de hele nieuwe serie start a.s. donderdag de 3e juli. ik heb verschillende schilderijen gezien, en ze zijn zeker allemaal de moeite van het bekijken waard!

    Lees meer >> | 2910 keer bekeken

  • ITCH! (kunstschouw 14/6 - 22/6)

    24 mei 2008

    ITCH gaat tentoonstellen in Zeeland, bij de Kunstschouw! Hoeve Batenburg te Ellemeet.



    Daniëlle Luinge, Kobe De Peuter, Iet Langeveld, Koen Pattyn en Jan Willem Maris zijn Kunstenaarscollectief Itch.


    Hoewel zeker zielsverwanten, zijn zij zeer verschillend als kunstenaar, zowel in benaderingswijze als in uitdrukking. 

    Lees meer >> | 3162 keer bekeken

  • Sixschilders in hommage aan Six (Hillegom ZH)

    15 mei 2008

    Zes schilders van de Stichting Bollenstreek in Beeld brachten zaterdag voor Pinksteren met verf en kwast hun eerbetoon aan Six. Vandaar ook hun aantal, een woordspeling op de familienaam. Het was een van de activiteiten in het kader van het Sixjaar. Het is de bedoeling dat de zes schilderijen samen de komende tijd op verschillende plaatsen in Hillegom te zien zullen zijn. Er wordt overlegd met jan Six XI, die verbonden is aan de veiling Sotheby, over de mogelijkheden deze werken later in het jaar te veilen.

    Peter Nieuwendijk, Tanja Swart, Ferdinand Wagemans, Gerard Schoenmaker, Jolanda Waasdorp en Iet Langeveld

     (FOTO: ROBERT VAN RIJN, www.robertvanrijn.nl)

     

     

    Lees meer >> | 6739 keer bekeken

  • op zn bollenstreeks

    5 mei 2008

    hebben jullie er een idee van hoe lang het duurt voordat je vanuit lisse in voorhout komt? op de corsodag?
    er zit daar een dokterspost voor spoedeisende zaken
    en aangezien ik iets heel ergs spoedigs had
    moest ik daar even langs, liefst nog vóór de corso in voorhout zou arriveren, aangezien ik inpakhulp had (en ik een hekel heb aan toeristen en files)

    ik zal het maar verklappen: drie hele kwartieren. en dan nog mag je te voet door dat dorp al slalomend langs al die toeristen en kinderwagens, die dan ook nog sorry van je verwachten, naar de dokters, alwaar je ondanks je afspraak alsnog een nummertje moet trekken (dat doe ik al liever niet zo publiekelijk) en braaf mag gaan zitten wachten. wel een leuk model gezien en besproken trouwens, even tussendoor.

    toen ik dan eindelijk aan de beurt was, en de dokter was bekomen van zijn lachstuip, en hij me binnen 2 minuten van dat vervelende ontzettend irritante ondeugdelijke achtergebleven wattenstaafwatje uit mn rechteroor heeft verlost, nog even de preek aangehoord, jaja ik wist het al.. weer verder gegaan andere dozen in te pakken.

    mooi hoor die corso

    Lees meer >> | 2929 keer bekeken

  • sterren op het doek -4-

    23 april 2008

    tralala

     

    twas spannend, warm en leuk gisteren in het amsterdams historisch museum. ik was aan de ene kant niet zenuwachtig (dit is mijn werk, ik sta erachter en ben er blij mee het te kunnen laten zien) maar toch.. klamme handjes, trillende onderdelen.

     

    (ik mag nog niet verklappen wiens werk uiteindelijk door de BN-ner gekozen is en het werk wat ik uiteindelijk ingeleverd heb mag nog niet op mijn site. ik zal m plaatsen na de uitzending. en wanneer die is lezen jullie tzt hier.)

    Lees meer >> | 2991 keer bekeken

  • sterren op het doek -3-

    21 april 2008

    de zenuwachtigheid slaat ongenadig toe.

     

    ik mag 1 schilderij inleveren, en heb ik er drie gemaakt. de eerste beschouw ik als snelle schets ter plaatse, om hem te 'verkennen', de tweede is een uitgewerkt olieverfportret, de derde een afreageerproject; die kop moest en zou uit mijn hoofd en ik heb acrylverf gepakt en ben snel en zonder plannen vooraf begonnen.

    Lees meer >> | 3089 keer bekeken

  • sterren op het doek -2-

    9 april 2008

    help

     

    het eerste (eigenlijk tweede, thuis opnieuw opgezette) portret is af. helemaal.

    maar ik bleef met die kop in mn hoofd zitten en om mezelf even af te reageren een tweede (derde), nieuw, heel grof en snel portret in acryl begonnen. geen flatteuze pose. maar wel lekker, voor mij dan, qua schilderen..

    Lees meer >> | 3123 keer bekeken

  • sterren op het doek

    4 april 2008

    1 april: morgen een spannende dag. ik doe mee aan het tv-programma 'sterren op het doek' en moet naar eindhoven om een bn-ner te schilderen. samen met twee andere kunstenaars op locatie een voor ons nog geheim gehouden prominente nederlander portretteren onder het alziend oog van de camera's. glup.

    Lees meer >> | 3750 keer bekeken

  • Meer blogs >>