Onder grote en zonovergoten belangstelling onthulde de Lissese burgemeester L. Spruit op zaterdag 24 maart 2012 ‘Broadland’  van Wout Ruigrok en Iet Langeveld in de Keukenhof.

Nadat voorzitter W. Jansen de gehele kunstexpositie geopend had, onthulde mevrouw de burgemeester het kernpaneel van het omvangrijke Broadland-project bestaande uit een onderschildering van 55 m2 met daarop gemonteerd 19 zwevende panelen, 15 hiervan zijn vervaardigd door de kunstenaars zelf en 4 door mentaal gehandicapte kunstenaars van s’ Heerenloo.

Ruigrok en Langeveld hebben geprobeerd hiermee een zo breed en boeiend mogelijk beeldverhaal te scheppen van indringend realisme tot kleurrijk expressionisme met een gepaste ode aan Jan Wolkers en met alle respect voor hun geboortegronden, en volgens de vele enthousiaste reacties zijn ze daar buitengewoon goed in geslaagd.

Het genoemde kernpaneel van deze ‘paintings in an exhibition’ is ontworpen en geschilderd volgens een bijzonder concept waarin beide kunstenaars door elkaar en met elkaar aan één kunstwerk schilderden.