• Kunst In Duin

    22 september 2010

    beetje laat, maar wel lekker: heb dit jaar deelgenomen aan Kunst in Duin (Noordwijk-Noordwijkerhout) en het was geweldig! 9 dagen lang je kunst exposeren, schilderen en bijpraten met andere kunstenaars (schilders, carvers en beeldhouwers). super super. over twee jaar is het weer en ik hoop dan weer van de partij te zijn én jullie tijdig te informeren :)

    Lees meer >> | 1808 keer bekeken

  • lisse op de kaart: cultuurdag 2010

    21 september 2010

    als start van de cultuurdag van lisse 2010 werden er door 5 kunstenaars en 5 bestuurders 5 gedichten en 5 versieringen op 5 plaatsen gekrijt. veel he? (twas leuk!)

    Lees meer >> | 1745 keer bekeken

  • Romenay, France

    19 juli 2010

    vorige week geschilderd in Frankrijk, t was er super! iedere dag met de kruiwagen met verf en ezel richting riviertje om daar iets op het doek proberen te krijgen. de schilderijen staan onder 'natuur'.

    Lees meer >> | 2019 keer bekeken

  • buiten-schilderdagje

    27 juni 2010

    wout en ik hebben de voordeur aangepakt, en zijn meteen maar op de muur verder gegaan, de bedoeling is om door de tijd heen een veranderend schilderij neer te zetten.. wordt vervolgd dus.

    Lees meer >> | 1890 keer bekeken

  • zon, zee, zchilderen & zalig..

    23 juni 2010

    vandaag hebben we met een groep schilderende vrienden en vriendinnen een deel van het strand van noordwijk bezet, dick kwam langs 

    en werd meteen te kijk gezet als model, dank je dick :)

    t was zalig.

    Lees meer >> | 1640 keer bekeken

  • Klein Keukenhofje groot succes

    26 april 2010

    Klein Keukenhofje groot succes!

     

    In PLAN 4, het kunstcentrum voor de bollenstreek is voor het corso-weekend geheel in de traditie een prachtig mozaïek gelegd, echter ditmaal niet van bloemen, maar van schilderijen.

     

    Door de enorme opkomst van Lissenaren voor het project PLAN 4 Viert taLENTEn zijn het afgelopen weekend maar liefst 130 kleine kunststukjes vervaardigd door amateurs en gevorderden. Dit geheel is samen met werk van de PLAN 4-kunstenaars als mozaïek neergelegd op de vloeren van PLAN 4, als een bloeiend voorjaarslandschap met wandelpaden, tulpen, narcissen, freesia’s, en kleur, kleur, kleur. Honderden bezoekers uit alle windstreken der aarde bezochten het kleine Keukenhofje en genoten van de enorme uitgestalde kleuren pracht.

     

    Voor het pand was een klein Montmartre ingericht door werkende kunstenaars, en dit droeg uiteraard alleen maar bij aan de zeer bijzondere sfeer. Door sommigen werd op deze dag gretig van de mogelijkheid gebruik gemaakt om zelf een kunstwerkje te vervaardigen.

    Speciaal voor de inbreng van dit bijzondere mozaïek heeft de organisatie van PLAN 4 enkele speciale prijzen beschikbaar gesteld: eervolle vermeldingen zijn er in de categorie Jonge Beginners voor: Maria Dielhof en Hannah Meijer. De hoofdprijs in deze categorie werd gewonnen door Dana Bosman. In de categorie Oudere Beginners en Gevorderden ging de hoofdprijs naar Albert de Vos, die helemaal ontroerd een kunstwerk in ontvangst mocht nemen van één van de PLAN 4 kunstenaars.

     

    Vanuit het publiek, de politiek en ondernemend Lisse werd zo positief gereageerd op dit unieke initiatief dat er reeds gesproken werd over een mega-project voor de corso van 2011.

     

    Lees meer >> | 2180 keer bekeken

  • kunstroute en kunstmozaiek

    9 april 2010


    Kunstproject voor iedereen start al 17 april

     

     

    PLAN4 VIERT taLENTEn op Corsozaterdag 24 april

     

     

    Op zaterdag 24 april a.s., corsodag, realiseert het kunstcollectief aan Heereweg 249, Plan4, een uniek kunstproject: een groot kunstmozaïek van kleine schilderijtjes  compleet met wandelpad en bloemen. Iedereen kan er aan meedoen: kunstenaars, semi-kunstenaars, amateurs, zondagschilders, huisschilders, amateurs, genieters. Kortom: zoveel mogelijk mensen worden uitgenodigd om een klein schilderijtje te maken en samen met alle schilderijtjes van alle deelnemers wordt dat één groot kunstmozaïek. Lisse, Kunst Centrum van de Bollenstreek?

     

    Iedereen, bezoekers aan Lisse maar juist ook de eigen inwoners, wordt uitgenodigd op zaterdag 17 en zondag 18 april van 11.00-17.00 uur gratis een doekje te komen beschilderen bij Plan4 aan de Heereweg 249 . Deze doekjes worden dan gebruikt om het mozaïek te maken op 24 april. De maker van het leukste/meest verrassende/origineelste/opvallendste/mooiste werkje ontvangt op 24 april 17.00 uur een prijs.

     

    Lees meer >> | 1890 keer bekeken

  • UWAGA !

    28 juli 2009

     

    UWAGA !

    Stowarzyszenie artystów  “Plan 4” poszukuje Polaków, którzy w sobotę 1 sierpnia i/lub niedzielę 2 sierpnia w godzinach 13:30 do 17:00 chcą wziąć udział w działaniu plastycznym pt:

    IMPRESJE HOLANDII

    Doświadczenie artystyczne nie jest wymagane, entuzjazm owszem.

     

    Do wzięcia udziału zapraszamy Polaków mieszkających (czasowo) w okolicach Lisse, Hillegom, Sassenheim, Noordwijkerhout itd.

     

    Wykonane obrazy bedą w ten sam weekend eksponowane w galerii z możliwością sprzedaży (po uprzednim wyrażeniu zgody przez autora)   

    Koszt udziału:  10 € ( łącznie z materiałami + kawa/ herbata)     

     

    Odbiór niesprzedanych prac 8 i 9  sierpnia (tj. sobota/ niedziela) w godzinach 13:30 – 17:00.

    Wszystkich zaintersowanych zapraszamy do siedziby

    Plan 4, Heereweg 249 w Lisse (na skos naprzeciw supermarketu Digros).

    Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność przyjścia.  Iet Langeveld                                                                                                   UWAGA !

    OPROEP:

    Plan 4 zoekt Poolse mensen die hier in de omgeving (Lisse, Hillegom, Sassenheim, Noordwijkerhout etc.) tijdelijk of voor langere tijd wonen en werken, en die op

     

    zaterdag 1 augustus of zondag 2 augustus

    Van 13.30 – 17.00 uur

     

    HUN BELEVING VAN NEDERLAND

     

    willen schilderen.

     

    Schilderervaring is niet vereist, enthousiasme wel. De vervaardigde schilderijen worden direct geëxposeerd in de galerie, en (als de maker dat wil) te koop aangeboden. Ophalen werk: zaterdag 8 en zondag 9 augustus 13.30 uur – 17.00 uur.

     

    Begeleiding is aanwezig.

     

    Kosten: € 10,-- per persoon inclusief materiaal en koffie/thee.

     

     

    Plan 4, Herenweg 249, Lisse (schuin tegenover de Digros)

    Iet Langeveld

     

     

     

     

    Lees meer >> | 2881 keer bekeken

  • cultureel festival lisse 18.10.08

    20 oktober 2008

    veel gezelligheid, muziek, mensen, verf, hout en andere zaken. beetje koud maar vele laagjes en een beetje doorwerken doen genoeg.

    kortom: Lisse Leeft! wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

    op de foto: iet langeveld in duet met wout ruigrok. foto is gemaakt door Jan van Rooyen.

    Lees meer >> | 3283 keer bekeken

  • te GUEST tijdens open atelier bij Esther Barend, Eersel

    22 september 2008

    afgelopen weekend hield vriendin en collega Esther Barend open atelier in Eersel. naast het gezellige weerzien en de fantastische gastvrijheid was daar de prachtige ruimte waar haar werk zich geweldig tentoonstelde.

    zelf heb ik haar man Ben geportretteerd. live in haar atelier. genieten natuurlijk :)

    Lees meer >> | 5446 keer bekeken

  • Meer blogs >>